Fiskepakke som tiner i vann

Å tine fisk går raskere enn du tror!

Fisk trenger ikke være helt gjennomtint før du lager middag. Hvis du er typen til å planlegge kan du ta fisken ut av frysen kvelden før, eller om morgenen, og legge den i kjøleskapet for tining. Hvis du derimot er den mer impulsive typen som bestemmer deg for middag i det øyeblikket sulten melder seg -ikke fortvil, det går raskere enn du tror å tine fisk, og det er ofte en fordel om den ikke er helt tint.

Den aller kjappeste måten å tine fisk på er å legge hele pakken med fisk i kaldt vann. Årsaken er at vann leder varme bedre enn luft. La fisken ligge i emballasjen mens du tiner den. Etter 20-30 minutter er fisken tint, men det holder fint med 10-15 minutter. Hvis fisken er litt frossen i midten får du et saftigere resultat, både når du skal steke fisken, eller om du skal lage suppe, wok, form eller gryte.

Vårt hverdagstips er å legge fisken i vann for tining, dekke bordet og gjøre klar resten av middagen, også har du i fisken til slutt!

Skal du lage fisk i form? Halvtint fisk er perfekt. Tin fisken tilstrekkelig til at du får delt den opp i mindre biter, og legg fisken i formen sammen med resten av ingrediensene.

Håper det smaker!

 

 

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.