Hvordan kan du bruke restene etter fiskemiddagen?

“Spis opp maten din”, sa mamma da vi vokste opp, men det er ikke alltid mulig å spise opp maten. Tenåringen skal på tidlig trening og minsten spiser hos en venn. Plutselig har du mer middag enn du klarer å spise opp! Men, det er egentlig ikke noe problem, for vi har mange gode tips til hvordan du kan bruke rester fra fiskemiddagen:

Digg lunsj!

Alle middagsrester egner seg som deilig lunsj dagen etter. Putt fisk og tilbehør i en boks eller to, og varm dem på medium varme i en mikrobølgeovn når du skal spise lunsj.

I fryseboksen

Stekt og kokt fisk kan pakkes i en pose eller boks og fryses. Restene kan du ta opp og putte i suppe eller grateng neste gang du lager det. Ha gjerne en dedikert boks eller pose til fiskerester, så har du etter hvert nok rester til en egen restemiddag.

Restemiddag på mange måter

Denne oppskriften på engelsk fiskegrateng fra 3iuka er enkel, kjempegod, og en perfekt restemiddag. I fiskegrateng kan du bruke det du har av fisk, torsk, sei, steinbit, røkt torsk eller laks, alt blir godt!

Fiskerester er godt å putte i suppe. Det trenger ikke engang være fiskesuppe. En god tomatsuppe, enten fra pose eller hjemmelaget, blir et komplett måltid med noen fiskebiter på toppen.

Wrap er god niste både på tur, skole eller jobb. Med noen fiskerester etter middagen kan du lage din wrapfavoritt. Bruk de grønnsakene du foretrekker, dressing etter ønske, og krydre fisken med godt krydder, så har du et godt og sunt restemåltid. Vårt beste tips til wrap er å bruke en god kremost som “smør” på wrapen. Da blir den saftigere, og osten “limer” sammen ingrediensene slik at det blir (litt) mindre søl. Tine Kremost, Philadelphia eller Snøfrisk er gode, bruk den du liker best!

Husker du barndommens plukkfisk? Perfekt til både fiske- og pastarester. Sett over potetene, og mens de koker lager du en hvit saus med litt muskat. Legg fiskerestene i sausen sammen med makaroni – hvis du har. Server med kokte poteter, og råkost av det du har lyst på, f.eks. gulrøtter, epler og rødkål.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.