Slik oppbevarer du fisk

Fisk er som matvarer flest, den har det best i kulden. Mange har lært at frossen fisk må tine i kjøleskapet, men selv om det er en fin måte å tine fisken på, er det sjelden forenlig med hektiske hverdager hvor middagen må kjapt på bordet.

Trenger du gode tips til hvordan du kan tine fisken kjapt og enkelt finner du våre supre tips her.

Når fisken er tint, uansett hvilken metode du bruker,  er det viktig at du oppbevarer den i kjøleskap inntil den skal tilberedes. Den lave temperaturen i kjøleskapet senker bakterieveksten. Dette gjør at kvaliteten holder seg lengre, og fisken tåler å ligge litt uten å bli ødelagt.

Vi anbefaler derfor at all tint fisk får ligge i kjøleskapet i emballasjen sin. Ligger fisken i emballasjen, i kjøleskapet, så kan den holde seg flere dager. Vi anbefaler likevel ikke at du lar den ligge slik mer enn to dager før du spiser den.

Er du litt usikker på om fisken er god eller dårlig? – Bruk nesa! Fisk lukter alltid, og sterk fiskelukt betyr ikke at fisken er ødelagt, men hvis det stikker i nesa eller er en helt ufyselig lukt -da er det dessverre bare å kaste fisken og ta ut en ny pakke fra fryseren.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.