Miljø

Vi jobber hele tiden med utgangspunkt i at vår virksomhet skal sette så små spor på kloden som mulig. Villfisken vår fiskes utenfor kysten av Nordland, og er linefanget eller fangstet med snurrevad eller jukse. Fisken kommer til mottak i Vesterålen eller Korsnes i Hamarøy.

På en av fabrikkene våre, i Hamarøy eller Bodø, fileterer vi fisken, og den røykes, saltes, eller henges til tørk, alt etter hvilket produkt vi lager.

Flekksteinbit er den beste matfisken av de tre artene av steinbit. Dessverre er den også en truet art, som det ikke anbefales å fiske. Vår flekksteinbit kommer derfor fra Aminor AS, som er verdens eneste oppdretter av flekksteinbit.

Aminors oppdrettsanlegg er landbasert, og de produserer steinbit på en  bærekraftig måte i Meløy kommune i Nordland. Vil du lese mer om steinbiten anbefaler vi en titt på nettsiden deres www.aminor.no.

Vi produserer frosne produkter fordi det er miljøgunstig. Å fryse fisken er ikke bare en smart måte å bevare ferskheten på, det bidrar også til mindre svinn, siden holdbarheten er så mye lengre. Vi syns nemlig at fisk bør spises -ikke kastes.

 

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.