Bacalhau à Brás

Bacalhau à brás

Fotballspilleren Cristiano Ronaldo er som portugisere flest, han elsker norsk klippfisk! Det beste han vet er klippfisk med egg og poteter, en tradisjonell rett som heter Bacalhau à brás. Catarina i Saltenfisk er fra Porto i Portugal, og da vi spurte henne hvilken enkel og smakfull klippfiskrett hun mener vi nordmenn må prøve var hun ikke i tvil: Ronaldos favoritt!

Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme. Skrell potetene og kutt dem i tynne staver. (Tenk på formen til taffelsticks!)

Når potetene er ferdigkuttet blander du dem med olivenolje, salt og pepper, og legger du dem utover et stekebrett med bakepapir på. Stek potetene ca 10 minutter før du skrur ovnen over på grill, og «crisper» potetene litt før du tar dem ut. Forsiktig her så du ikke brenner de tynne potetstavene!

Kok opp vann til fisken. Legg den gryteklare fisken i vannet, og senk temperaturen. Fisk skal ikke koke, bare nesten, den skal “trekke”. La fisken trekke i ca 10 minutter, før du tar den ut av vannet og legger den til side. Når fisken er litt avkjølt kan du bruke 2 gafler til å flake den, slik at den blir delt i mange mindre biter.

Løken kutter du først i to, deretter i tynne båter. Finhakk hvitløken. Skjær purre i tynne ringer og sett til side.

Varm litt olje i en stor panne, surr løk og hvitløk på medium varme til løken er myk og blank. Mens løken surrer  knekker du eggene i en skål, og tilsetter litt salt og pepper. Så visper du dem lett sammen og setter til side sammen med potetene og fisken.

Legg purre i panna sammen med løken, og når også purren har falt litt sammen og blitt myk tilsetter du fiskebitene. Stek fisken litt, tilsett potetene, og bland godt sammen.

Nå skal du gjøre siste finish på retten. Ha medium varme på panna, og tilsett eggene mens du rører godt. Sett varmen litt ned, og rør godt hele tiden slik at det ikke blir brent, eller at eggene blir for hardt stekt.

Ta pannen av plata, og dryss over en god neve hakket persille og noen gode svarte olivener.

Håper det smaker!

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.