Tørrfiskbolognese

Bolognese med tørrfisk

Det er ingen som spiser mer norsk tørrfisk enn italienerne. De elsker vår tørrfisk, som er nennsomt vannet ut, og renset for skinn og bein før de lager deilige retter med den. I Saltenfisk har vi gjort vanningen og rensingen for deg, slik at det skal være enkelt å bruke tørrfisk. Ikke bare det, vi har også byttet ut kjøttet i pasta bolognese med tørrfisk. Tør du prøve? Vi kan love at du ikke blir skuffet!

Start med å sette over en stor kjele vann til pastaen. Ha litt salt i vannet. Mens du venter på at vannet koker finhakker du løken og hvitløken. Så skjærer du tørrfisken i mindre biter, ca 1×1 cm.

Varm litt olje i en tykkbunnet gryte eller stekepanne med høye kanter. Fres løken og hvitløken til den blir myk og blank. Tilsett tørrfisken og stek den lett mens du rører. Tøm over tomatene, og la det småkoke på lav varme 5-10 minutter. Mens det småkoker har du i 1 teskje hver av tørket oregano, tørket basilikum og tørket rosmarin.

Hvis vannet har kokt opp har du i spaghettien og koker etter anvisning på pakken. Mens du venter på at pastaen og sausen koker ferdig kan du rive litt parmesan, og dekke bordet.

Når tomatsausen har småkokt 5-10 minutter smaker du den til med salt og pepper.

Ekstratips: Hvis du liker litt «sting» i sausen kan du gjerne tilsette litt chili i sausen. Ønsker du mer fylde og grønnsaker er det godt å tilsette en raspet gulrot sammen med tomatene.

Serveres med parmesan etter ønske.

Håper det smaker!

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.