Slik lager du suppen:
Start med å skjære torskefileten i biter på ca 3 cm, legg til side. Finhakk løken og hvitløken, og skjær vårløken i tynne skiver.
Surr løken i smør til den er myk. Tilsett hvitløk, vårløk, tomatpure og fiskekraft eller fiskebuljong. La det koke i 5 minutter.
Dryss over gurkemeie, tilsett kremfløte og hermetiske tomater. Bland godt, og la suppa småkoke videre i 4-5 minutter.
Ha i torskebitene, og la det trekke (ikke koke!) til fisken er ferdig. Det tar ca 4 minutter. Mens suppa trekker skjærer du opp brød og setter fram smør.
Før servering smaker du til suppa med salt og pepper, og har du en kvast urter er det fint å drysse over før servering.
Håper det smaker!
Tips: Torsken trenger ikke være helt tint før du bruker den i suppa! Litt frossen fisk er perfekt i suppe.
Oppskriften har vi fått låne fra godfisk.no.