Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader.
Skjær løken og paprikaen i skiver/strimler. Finhakk hvitløken og chilien. Stek grønnsakene i smør til de blir blanke, og tilsett karri etter ønske, ca 2 ts pleier å være passelig. Rør godt sammen mens du steker, og legg blandingen nederst i en ildfast form.
Kok opp vann. Hvis klippfisken er i store biter, del den opp i passelige biter, og legg den over i det kokende vannet, skru ned temperaturen slik at fisken får trekke 4-5 minutter. Sett kokevannet til side, det skal du bruke senere. Legg fiskebitene oppå løk- og paprikablandingen i den ildfaste formen.
Skrell og kok potetene i vann med litt salt. Del dem i skiver, og legg et lag med potetskiver oppå fisken i den ildfaste formen. Skjær tomatene i skiver, og legg dem i et lag oppå potetene.
Strø over et passelig lag med revet ost. Legg baconskivene oppå osten.
Nå skal du bruke det kokevannet fra fisken som du satte til side. Ta 1 dl av kokevannet og bland det med 3,5 dl fløte. Dette tømmer du over alle lagene i den ildfaste formen, også setter du den i ovnen.
Bacalaoen skal stekes ca 25-30 minutter, den er ferdig når osten er gylden. Server med godt brød, f.eks. focaccia eller hvitløksbaguetter.
Håper det smaker!