Heges hvite bacalao

Heges hvite bacalao

Hege, som er gift med sjefen vår Sigurd, er kjent for sin fantastiske hvite bacalao. Denne bacalaoen lages i en ildfast form. Ingrediensene legges lagvis, også gjør den seg ferdig i stekeovnen. Hege pleier å lage sin bacalao «litt på slump», men vi fikk henne til å skrive ned oppskriften slik at vi kunne dele den med dere. Dersom du ønsker litt mer eller mindre av noe i denne er det bare å slumpe, denne bacalaoen blir nydelig uansett!

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader.

Skjær løken og paprikaen i skiver/strimler. Finhakk hvitløken og chilien. Stek grønnsakene i smør til de blir blanke, og tilsett karri etter ønske, ca 2 ts pleier å være passelig. Rør godt sammen mens du steker, og legg blandingen nederst i en ildfast form.

Kok opp vann. Hvis klippfisken er i store biter, del den opp i passelige biter, og legg den over i det kokende vannet, skru ned temperaturen slik at fisken får trekke 4-5 minutter. Sett kokevannet til side, det skal du bruke senere. Legg fiskebitene oppå løk- og paprikablandingen i den ildfaste formen.

Skrell og kok potetene i vann med litt salt. Del dem i skiver, og legg et lag med potetskiver oppå fisken i den ildfaste formen. Skjær tomatene i skiver, og legg dem i et lag oppå potetene.

Strø over et passelig lag med revet ost. Legg baconskivene oppå osten.

Nå skal du bruke det kokevannet fra fisken som du satte til side. Ta 1 dl av kokevannet og bland det med 3,5 dl fløte. Dette tømmer du over alle lagene i den ildfaste formen, også setter du den i ovnen.

Bacalaoen skal stekes ca 25-30 minutter, den er ferdig når osten er gylden. Server med godt brød, f.eks. focaccia eller hvitløksbaguetter.

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.