Slik gjør du det:
I denne oppskriften gjør vi alt klart på forhånd, og rører sammen retten på 3 minutter til slutt.
Kok opp vann til ris og fisk, og kok eggene. Risen koker du som anvist på pakken, og eggene trenger 8-9 minutter, de skal bli hardkokte. Fisken legger du i det kokende vannet, også setter du ned temperaturen slik at den får trekke, ikke koke. Fisken er ferdig etter ca 5-7 minutter, alt etter tykkelsen på stykkene.
Mens ris, fisk og egg koker kan du finhakke løk, hvitløk og ingefær. Legg til side.
Når fisken er kokt tar du den ut av vannet, fjerner skinnet, og del den i mindre biter ved hjelp av to gafler.
Avkjøl eggene i litt kaldt vann før du tar av skallet og deler dem i båter.
Når risen er kokt lar du den renne av, så rører du lett i den med en gaffel slik at den blir luftig.
Herfra går det kjapt, så les gjennom resten av oppskriften før du fortsetter:
Varm olje i ei stor jerngryte eller vid panne, og fres løk, hvitløk og ingefær på medium varme til løken er myk og blank. Tilsett smør, og 3 ts karripulver (mer om du vil, mindre går også fint!), og 2 ss smør, og bland godt.
Så tar du den ferdigkokte risen, “fluffer” den litt med en gaffel først, slik at det ikke er klumper i den, og legger risen over i panna med løk- og karriblandingen. Bland godt. Senk varmen, tilsett matfløte, og bland godt igjen. Tilsett fiskebitene, og bland en gang til. Velg om du vil blande eggene i risen, eller om du vil legge dem på toppen til slutt. Strø over en raus neve med hakket bladpersille, og maten er klar!
Håper det smaker!
Ekstratips: Hvis du vet at du har det supertravelt neste dag, kok risen, fisken og eggene kvelden før, så er det bare å røre sammen en kedgeree på 5 minutter!