Røkt torsk med gulrotstuing

Røkt torsk med gulrotstuing og eggesmør

Røkt torsk med gulrotstuing og eggesmør er en klassiker mange husker fra barndommen. Har du aldri spist det er det ingenting å vente med, denne er langt fra noen dvask og kjedelig «fisk og potet»-middag, denne er full av smak samtidig som den gir deg noe trygt, kjent og tradisjonelt.

Slik gjør du det:

Kok opp vann til fisken. Legg i bitene, og sett ned varmen. Fisken skal trekke, ikke koke, i ca 12-15 minutter alt etter tykkelsen på stykkene.

Skrell gulrøttene og del dem i skiver, ca 1/2 cm tykke. Kok gulrotbitene i saltet vann til de er kokte, men ikke så myke at de faller fra hverandre. Hell av kokevannet og sett gulrøttene til side.

Kok opp all melken bortsett fra 1 dl. Rør ut maisennamelet i den siste melken, og hell blandingen oppi den kokende melken mens du rører godt, slik at det blir en tykk hvit saus. Tilsett grønnsaksbuljong og muskat, rør godt, og smak til med salt og pepper. Til slutt tilsetter du gulrotbitene.

Kok eggene til de er hardkokte, ca 8 minutter. Smelt smøret i en kjele. Når eggene er kokte skreller du dem, deler dem i mindre biter og blander dem inn i smøret.

Server røkt torsk med kokte poteter, gulrotstuing og eggesmør.

 

Håper det smaker!

 

 

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.