Slik gjør du det:
Tomatene og potetene er det som krever mest tid, derfor begynner vi med dem.
Sett stekeovnen på 180 grader. Skrell mandelpotetene og ½ fedd hvitløk. Kok potetene sammen med hvitløken. De pleier å være klare etter 15 minutter, men lurt å sjekke.
Legg tomatene over i en ildfast form, risle over litt olivenolje, salt og pepper, og sett dem i ovnen.
Tomatene skal bakes i ovnen ca 20-25 minutter.
200 g smør smeltes i en kjele, og får stå og “koke” til det blir nøttebrunt – men ikke svidd, så skru ned varmen! Når smøret er blitt nøttebrunt tar du kjelen av varmen, og tilsetter 2 ss soyasaus.
Ta den gryteklare tørrfisken ut av pakken og dryss over litt salt og pepper.
Varm litt smør i en panne, legg i tørrfisken, og stek den på middels varme i ca 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen).
Når potetene er kokte heller du av nesten alt kokevannet, og moser dem godt. Bland inn litt smør og litt olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Legg potetmos på tallerkenen, plasser tørrfisken på toppen, legg på noen gode skjeer med soyasmør, og noen bakte tomater ved siden av.
Håper det smaker!