Stekt tørrfisk med potetmos og cherrytomater

Stekt tørrfisk med potetmos og bakte cherrytomater

Tørrfisk er villfanget skrei som henges til tørk og tørkes kun med vær og vind som hjelp. Tørrfisk har i flere århundrer vært en gedigen eksportsuksess for Norge. I mange hundre år har vi sendt dette fantastiske produktet til Italia, hvor utvannet norsk tørrfisk mange steder utgjør en viktig del av et tradisjonelt kosthold.

De siste årene har stadig flere nordmenn også oppdaget denne nydelige matskatten, og utvannet tørrfisk kan tilberedes på så mange vis at det kun er den berømte fantasien som setter grensen. Velger du denne oppskriften har du en enkel oppskrift på nydelig festmat!

Slik gjør du det:

Tomatene og potetene er det som krever mest tid, derfor begynner vi med dem.

Sett stekeovnen på 180 grader. Skrell mandelpotetene og ½ fedd hvitløk. Kok potetene sammen med hvitløken. De pleier å være klare etter 15 minutter, men lurt å sjekke.

Legg tomatene over i en ildfast form, risle over litt olivenolje, salt og pepper, og sett dem i ovnen.

Tomatene skal bakes i ovnen ca 20-25 minutter.

200 g smør smeltes i en kjele, og får stå og “koke” til det blir nøttebrunt – men ikke svidd, så skru ned varmen! Når smøret er blitt nøttebrunt tar du kjelen av varmen, og tilsetter 2 ss soyasaus.

Ta den gryteklare tørrfisken ut av pakken og dryss over litt salt og pepper.

Varm litt smør i en panne, legg i tørrfisken, og stek den på middels varme i ca 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen).

Når potetene er kokte heller du av nesten alt kokevannet, og moser dem godt. Bland inn litt smør og litt olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Legg potetmos på tallerkenen, plasser tørrfisken på toppen, legg på noen gode skjeer med soyasmør, og noen bakte tomater ved siden av.

Håper det smaker!

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.